general icon officiËle distributeur
service icon erkend servicecentrum

Metaaldetector Cadeau-ideeën voor Kerstmis - Gids voor het perfecte cadeau aan een speurder


Kerstmis nadert snel en daarmee begint de zoektocht naar cadeau-ideeën opnieuw. Vooral cadeaus voor mannen of cadeaus voor vaders zijn voor velen moeilijk te vinden. De hobby van de metaaldetector biedt een mooie mogelijkheid voor cadeaus. Of het nu gaat om beginners die zijn uitgerust met een metaaldetector om te zoeken of al uitgeruste hobby-schatzoeker die je blij kunt maken met metaaldetectoraccessoires of een geheel nieuw, krachtiger apparaat. Ook kinderen kun je enthousiast maken met een metaaldetector en hen zo kennis laten maken met een hobby die buiten in de natuur plaatsvindt en de kinderen op een spannende manier betrekt bij de geschiedenis. In deze post laten we je cadeau-aanbevelingen zien voor elk budget en zowel beginners, gevorderden als professionele metaaldetectoristen.

We staan altijd klaar voor verdere vragen of cadeautips voor schatzoekers. U kunt contact met ons opnemen via e-mail op info@kooistra-detectors.eu of telefonisch op +31 (0)513465093.

 

▶ Voor alle kerstaanbiedingen en cadeau-ideeën

 

 

Cadeau-ideeën tot 50 euro

Kapaan multifunctionele vondstenborstel €12,99

De vondstborstel van Kapaan is een echt multitalent en bijvoorbeeld het perfecte cadeau voor alle speurders die nog steeds onderweg zijn met een tandenborstel voor het schoonmaken van hun vondsten. Met twee verschillende borstels en een krabpunt biedt de vondstborstel drie manieren om een vers opgegraven voorwerp van grof vuil te ontdoen. De aan de borstel bevestigde loep en de centimeter-schaal aan de zijkant van de handgreep maken een eerste identificatie van de vondst mogelijk, zelfs op het veld. Bovendien kan het multifunctionele gereedschap met een karabijn aan kleding worden bevestigd en met het tot 55 cm uitschuifbare snoer altijd worden gebruikt. Hierdoor is het altijd binnen handbereik en kan het niet verloren gaan.

Kapaan munten en ringen bewaarbox €16,99

Een mooie manier om de mooiste vondsten te ordenen en op te bergen, is de opbergdoos van Kapaan. Hiermee kunnen ringen, munten, knopen en andere vondsten van dezelfde vorm prachtig worden gesorteerd en veilig worden bewaard. De uitneembare schuimrubberen inleg biedt ruimte voor maximaal 120 voorwerpen en beschermt de vondsten tegen beschadiging. Het handvat aan de achterkant van de doos in camouflagestijl is handig om de opbergdoos mee te nemen. Het ideale cadeau voor speurders en verzamelaars.

Kapaan Kapouch Vondstentas €24,99


De Kapouch vondstentas is een zeer hoogwaardige en doordachte vondsttas die ruimte en comfort in overvloed biedt. Zelfs als de metaaldetectorist al in het bezit is van een vondsttas, is de Kapouch een perfecte update. Met meerdere vakken biedt het niet alleen voldoende opbergruimte, maar ook de mogelijkheid om de waardevolle vondsten van het afval te scheiden. Bovendien biedt het met een holster voor een pinpointer en een zijvak voor een drinkfles functies die gangbare vondsttassen niet leveren. Aan de onderkant dienen 5 kleine gaatjes als doorvoer voor water en vuil.

Kapaan thermo laarzen €45,99

De Kapaan thermo laarzen zijn licht van gewicht maar toch robuust en duurzaam. Ze beschermen tegen water en hebben een extra dikke zool om de grip niet te verliezen en bestand te zijn tegen het frequent gebruik van een schop. Het uitneembare thermovilt binnenwerk is eenvoudig apart wasbaar en houdt niet alleen de voeten warm, maar vergemakkelijkt ook het aan- en uittrekken van de laarzen aanzienlijk. In de warmere maanden kan de binnenvoering worden weggelaten, zodat het niet te warm wordt. Hierdoor zijn de laarzen het perfecte cadeau voor alle speurders die zelfs bij min temperaturen op zoek gaan en niet terugschrikken voor enig weer.

Geschenken tot €150

XP MI-4 Pinpointer €99,00 

Je kan hobby-speurders of nieuwkomers in het veld veel plezier doen door hen de eerste pinpointer te geven of een betere dan degene die ze tot nu toe hebben gebruikt. Tot 31 december 2023 zijn de pinpoints van XP sterk afgeprijsd: de MI-4 is verkrijgbaar voor 99 € (oorspronkelijk 129 €) en de Mi-6 kan worden aangeschaft voor 129 € (oorspronkelijk 169 €). Deze pinpoints bieden grote betrouwbaarheid, uitstekende diepte bij het zoeken en een LED-lamp voor beter zicht op de vindplaats. Ze zijn volledig waterdicht tot 6 m onder water, hebben een oplaadbare batterij voor ongeveer 30 uur gebruik, instelbare gevoeligheid en zowel een audio- als vibratiesignaal. De MI-6 kan draadloos worden gekoppeld aan XP ORX, XP DEUS of XP DEUS 2 voor XP-gebruikers: dit biedt extra voordelen zoals een verlengde batterijduur doordat het geluid van de pinpointer via de hoofdtelefoon van de metaaldetector kan worden afgespeeld. Bovendien heeft men toegang tot aanvullende informatie en instellingsopties van de pinpointer op het display van de metaaldetector.

Nokta Mini Hoard €129,00 


De Nokta Mini-Hoard is als cadeau-idee voor kinderen het perfecte geschenk voor kinderen tussen 4 en 8 jaar oud. Hij is zeer licht, super eenvoudig te gebruiken en geeft met gemakkelijk te begrijpen symbolen aan of een ijzer- of niet-ijzerobject is gevonden. Hij is zelfs volledig waterdicht en kan tot 1 m onder water worden ondergedompeld. De lengte kan eenvoudig worden ingesteld tussen 65 en 90 cm, zodat kinderen er enkele jaren plezier van kunnen hebben voordat een groter model zoals de Nokta Midi-Hoard of Quest X5 nodig is. De zoekdiepte van de Mini-Hoard mag niet worden onderschat; hij vindt 1-euromunten op ongeveer 15 cm diepte en zeer grote objecten tot wel 60 cm diep.

Nokta|Makro Adventure Accessory Package €139,95Het accessoirepakket Adventure van Nokta, verpakt in een aantrekkelijke geschenkverpakking, bevat naast een Nokta-pet en een Nokta-vondstentas met meerdere vakken ook een handige Multi-Purpose-rugzak in camouflage-ontwerp met voldoende ruimte voor een metaaldetector en accessoires. Dankzij de gewatteerde schouderbanden en de heupgordel is hij ook geschikt voor langere uitstapjes. Aan de binnenkant zijn er klittenbandriemen om de metaaldetector te bevestigen. Verschillende vakken aan de voorkant zijn handig voor het opbergen van kleinere voorwerpen. Het hoogtepunt van het Adventure-pakket is de hoogwaardige Nokta Premium-schep. Deze schop van roestvrij staal is in lengte verstelbaar en overtuigt met uitstekende stabiliteit en een schepblad met een breed oppervlak en gekartelde randen voor gemakkelijker doordringen van graszoden en kleine wortels. De totale waarde van de afzonderlijke onderdelen van het Adventure-pakket bedraagt ongeveer €200.

Nokta|Makro Advantage Accessory Package €149,95Het accessoirepakket Advantage bestaat uit 5 accessoires die elke speurder goed kan gebruiken als cadeau. Een Nokta-pet als bescherming tegen de zon, evenals een vondsttas in camouflage-ontwerp om de vondsten in op te bergen. Daarnaast de Nokta Premium Digger: Dit krachtige, roestvrije graafmes met dubbelzijdig gekarteld lemmet is uitstekend geschikt om kleinere gaten te graven en daarbij ook wat hardere gras-, aarde- of wortellagen te doorklieven. Ook de Nokta PulseDive Pinpointer is inbegrepen. Deze is waterdicht tot 60 m als onderwater-pinpointer en dus ook interessant voor duikers. Hij heeft een oplaadbare batterij, 5 gevoeligheidsniveaus en meldt vondsten met audio- en/of trillingssignalen. Met deze pinpointer vind je moeiteloos en comfortabel allerlei vondsten. De handige beenholster voor de PulseDive is ook inbegrepen in het Advantage-pakket en zorgt ervoor dat de pinpointer tijdens het zoeken altijd binnen handbereik is. De totale waarde van de afzonderlijke onderdelen van het Advantage-pakket bedraagt ongeveer € 225.

De instap-pakketten van Quest zijn de perfecte eerste stap voor degenen die geïnteresseerd zijn in het speuren, maar slechts zo veel geld willen uitgeven als nodig is voor hoogwaardige apparatuur. De X5 en X10 Pro zijn zeer eenvoudig te gebruiken en bieden de noodzakelijke functionaliteit en enkele instelmogelijkheden om kennis te maken met de wereld van metaaldetectoren en vertrouwd te raken met de basisfuncties. Met slechts 1,1 kg zijn ze zeer licht en dankzij het verwijderbare middenstuk zijn ze ook uitstekend geschikt voor kinderen. Ze identificeren de geleidbaarheid van het object in 99 stappen om een eerste inschatting te geven van het materiaal van het object. Ook de zogenaamde discriminatie, oftewel de mogelijkheid om ongewenste ijzeren objecten uit te sluiten van de zoekopdracht, is mogelijk met beide apparaten. De X10 Pro biedt in vergelijking met de X5 5 in plaats van 2 verschillende detectiegeluiden, om op basis van de tonen nauwkeurigere conclusies te kunnen trekken over het type metaal, evenals trilalarm en nauwkeurigere discriminatiemogelijkheden. Hij is ook volledig waterdicht, heeft een verlicht display en enkele extra instellingen. Daarnaast is er de Quest XPointer, een betrouwbare pinpointer om de vondsten op de vindplaats snel en gemakkelijk nauwkeurig te lokaliseren. Hij is uitgerust met een kleine LED-lamp en waarschuwt met audio- en trillingssignalen voor metalen objecten.

Als cadeau-idee voor degenen die ofwel al verliefd zijn geworden op de hobby met een beginnersapparaat en wat extra instelmogelijkheden en meer diepte nodig hebben, of beginners die liever meteen een apparaat willen dat direct uitstekende diepteprestaties en meer instelmogelijkheden biedt om de zoektocht nauwkeurig af te stemmen. De Simplex Ultra heeft een carbon steel, dat zeer stabiel en tegelijkertijd zeer licht is. Hij is waterdicht tot 5 m en biedt zeer goede zoekprestaties. Uitgebreide tooninstellingen geven de gebruiker de vrijheid om de detectietonen aan te passen. Hierdoor kunnen de exacte geleidbaarheidswaarden worden bepaald waarbij de detector een andere toon gebruikt. Hiermee kan een volledig eigen toonpatroon worden gecreëerd om alleen met het gehoor zo goed mogelijk conclusies te trekken over de vondsten. De individuele tonen kunnen ook worden aangepast in volume en toonhoogte, zodat de voorkeuren van de detectorist volledig worden overwogen. Andere handige functies van de Nokta Simplex Ultra-metaaldetector zijn een spoelverlichting voor detecteren in het donker, display-achtergrondverlichting, toetsenverlichting en de mogelijkheid om draadloze koptelefoons aan te sluiten. Voor Kerstmis is er nog de gloednieuwe Nokta AccuPOINT-pinpointer tegen een speciale prijs inbegrepen. Deze pinpointer heeft unieke functies zoals een kleurendisplay, Bluetooth-connectiviteit en ijzeridentificatie. Met het display kunnen gemakkelijk de talrijke instelmogelijkheden worden gebruikt en de huidige accustatus worden afgelezen. Bovendien is de AccuPOINT waterdicht tot 3m en geschikt voor zoektochten in water en grote plassen. Het complete pakket van Simplex Ultra en AccuPOINT is perfect voor ervaren detectoristen, maar ook voor beginners met bepaalde eisen en is qua prijs-kwaliteitverhouding nauwelijks te overtreffen.

Voor 508,99 € krijg je ook het Nokta accessoirepakket Starter, bestaande uit een pet, vondstentas, pinpointer-beenholster en premium grasmes.

De Nokta Legend is een high-end detector met uitstekende diepteprestaties en een scala aan functies en instelmogelijkheden. Het is het perfecte cadeau-idee voor alle detectorliefhebbers die geen object willen missen. De Legend biedt de mogelijkheid van gelijktijdige multifrequentie. Dit betekent dat hij naast de gebruikelijke enkele frequenties tegelijkertijd met meerdere zoekfrequenties kan zoeken. De meeste detectoren gebruiken slechts één zoekfrequentie, zoals bijvoorbeeld 15 kHz. Verschillende zoekfrequenties hebben verschillende sterktes en zwaktes, lagere frequenties zijn goed voor het zoeken naar grote, diep begraven objecten, terwijl hogere zoekfrequenties vooral uitblinken bij het zoeken naar fijnere objecten dicht bij het oppervlak. Door de multifrequentie worden de voordelen van verschillende frequenties gecombineerd en worden tegelijkertijd de nadelen verminderd. Bovendien toont de Legend dankzij de Ferrocheck-technologie tijdens het zoeken het ijzergehalte van gescande objecten, om naast de geleidbaarheid nog nauwkeurigere informatie te geven over de kwaliteit van de vondst vóór het graven. Hij is volledig waterdicht tot 3 m onder water en kan zelfs kroonkurken discrimineren, wat betekent dat ze uitgesloten worden van de zoekopdracht. Dit voorkomt veel teleurstellende opgravingen. Samen met draadloze koptelefoons en de nieuwe Nokta AccuPOINT-pinpointer (voordelen vermeld onder 2. Nokta Simplex Ultra met AccuPOINT-pinpointer) krijg je hier voor slechts € 699 een eersteklas pakket voor een top prijs.

Voor slechts € 799 krijg je zelfs nog meer: Het Legend Pro-pakket, bestaande uit de Legend, koptelefoons, een extra kleinere zoekspoel en een extra extern batterijcompartiment voor een nog langere batterijduur. Daar bovenop krijg je naast de AccuPOINT-pinpointer ook het Starter accessoirepakket, bestaande uit een pet, vondstentas, premium grasmes en pinpointer-beenholster.

De XP Deus 2 is een eersteklas metaaldetector met krachtige zoekprestaties en een extreem laag gewicht. Hij is volledig draadloos, werkt met gelijktijdige multifrequentie, is waterdicht tot 20 m en wordt in Frankrijk geproduceerd. Voor veel ervaren detectoristen is er geen weg omheen de Deus 2, want hij biedt bijna alles wat je van een detector zou kunnen wensen. Daarom zal hij waarschijnlijk elke detectorist sprakeloos maken als hij onder de kerstboom ligt. Bij aankoop van een Deus 2 ontvang je met Kerstmis een XP vondstentas en de XP MI-6 pinpointer, die draadloos gekoppeld kan worden aan de Deus 2 voor nog meer instelmogelijkheden en informatie. Afhankelijk van de voorkeur kan het pakket in verschillende uitvoeringen worden gekozen met betrekking tot de zoekspoelen en draadloze koptelefoons. Over het algemeen zijn grotere zoekspoelen beter geschikt voor grotere, uitgestrekte gebieden en kleinere spoelen beter voor ontoegankelijke en zeer bevuilde zoekgebieden. Voor gebruikers die graag omgevingsgeluiden willen elimineren, worden de WSA 2 XL aanbevolen als koptelefoon, terwijl de WSA 2 en WS6 geluiden van buitenaf beter laten doordringen. De WS6 bieden ook de mogelijkheid om als extra bedieningsunit te worden gebruikt om metaaldetectorinstellingen rechtstreeks op de hoofdtelefoon aan te passen.

Hier is een overzicht van de samenstelling van de Deus 2 levering:

In onze categorie Kerstaanbiedingen & Cadeautips vind je meer sterke aanbiedingen en actiepakketten. Daar zal iedereen die op zoek is naar een geweldig cadeau voor detectoristen of voor degenen die het nog moeten worden, zeker iets vinden.

Een commentaar schrijven

Uw commentaar wordt pas na beoordeling gepubliceerd.

Datum

6 december 2023

Auteur

Carsten Coordes

Terug naar het overzicht