general icon officiËle distributeur
service icon erkend servicecentrum
Filter
 • Metaaldetectie vondsten schoonmaken. Hoe doe je dit?
  Metaaldetectie vondsten schoonmaken. Hoe doe je dit?
  Siobhan | 15 mei 2023
  Als je op avontuur gaat met je metaaldetector is er niks leukers dan het vinden van artefacten uit de geschiedenis. De geschiedenis van Nederland gaat tot 2000 jaar terug. We hebben in Nederland verschillende gemineraliseerde bodems waar je relieken in kunt vinden zoals; zandgrond, veengrond, zure grond, akkerkleigrond, rivierkleibodem en zeekleibodem. Als een echt hobbyist vind je het vast en zeker heel leuk om vondsten te laten herstellen of dit zelf te doen. Niet iedere vondst knapt daadwerkelijk op bij het herstellen. Sommige vondsten zullen beschadigen of breken. Het komt ook vaak voor dat een reliek veel mooier is in de gevonden staat en dat je het alleen dient te beschermen tegen corrosie (het roest proces) of oxidatie (de reactie met zuurstof). Conserveren van archeologische vondsten.
  Lezen
 • Tweedehands metaaldetectors koopt u met garantie bij Kooistra Detectors!
  Tweedehands metaaldetectors koopt u met garantie bij Kooistra Detectors!
  Siobhan | 14 april 2023
  Klantenbinding en Klantvriendelijkheid staat op #1. Leo helpt door zijn jaren lange ervaring en kennis iedere klant van A tot Z. De klanten in de showroom biedt hij iets te drinken aan. Hij luistert naar de behoefte, wensen en het budget van de klant. Hij kijkt er ook naar waar ze de detector voor willen gebruiken en welke detector ze actueel al gebruiken. Zo wordt er bijvoorbeeld een andere detector geadviseerd aan de strandzoeker dan aan de akkerzoeker. En zijn bepaalde detectoren alleen geschikt voor ervaren zoekers, waar anderen zelfs geschikt zijn voor kinderen. Aan de hand van de ontvangen informatie voorziet Leo de klant van het juiste advies voor een gebruikte of nieuwe metaaldetector. Het is ook mogelijk om telefonisch of per email advies te krijgen van Leo of een van de andere adviseurs.
  Lezen
 • Dutch Garrett Rally 2023
  Dutch Garrett Rally 2023
  Siobhan | 29 maart 2023
  Kooistra detectors sponsorde dit evenement. Op zaterdag 25 maart vond de Dutch Garrett Rally plaats bij Huyskamer Daatjeshoeve in Weert, Limburg. Dit evenement werd georganiseerd door Garrett Metal Detector Users Holland-Belgium. Zij hadden deze prachtige locatie geregeld met zeven velden waar zij toestemming hadden om te zoeken. In deze regio waren meerdere vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog neergestort. De organisatie had verzocht om de gevonden vliegtuig vondsten te doneren aan het museum dat bij de Daantjeshoeve hoort.
  Lezen
 • Kooistra Detectors: Your trusted partner for Goldnugget Detectors in Africa
  Kooistra Detectors: Your trusted partner for Goldnugget Detectors in Africa
  Siobhan | 24 maart 2023
  We have a trusted name when it comes to buying high-quality gold detectors. We have been in the business since 2009 and have gained extensive experience in gold metal detectors and gold pans to many African and South american countries, including Sudan, Mali, Congo, Guinea, Burkina Faso, Mauritania, Somalia, Brasil and Surinam. We provide personalized advice and make sure that our customers always have the best gold detector in their hands. We have the best prices, can export large quantities, can advise for customs clearance and ensure the best and fastest delivery. We speak English, Dutch, German, Arabic, Portuguese, and French. Contact 24/7: We’ll provide you with personal advice! We make sure that you always have the best gold detector in your hands. For professional advice please contact us! Contact person: Karin Kooistra; phone number is +491773919290 (Whatsapp available)
  Lezen
 • IWA Outdoor Classics 2023
  IWA Outdoor Classics 2023
  Siobhan | 15 maart 2023
  van 2 tot 5 maart waren wij aanwezig op de grootste outdoor beurs van Europa. Alle grootste metaaldetectie bedrijven en outdoor bedrijven van de hele wereld waren hier aanwezig. Wij van Kooistra detectors en Quest waren ook aanwezig. Iedereen showde hun nieuwste producten, van schoenen tot detectie poorten voor de beveiliging/security tot metaaldetectors en pinpointers. in Nurnberg Duitsland
  Lezen
 • Technische service center
  Technische service center
  Siobhan | 9 februari 2023
  In deze blog vertellen wij alles over hoe wij onze metaaldetectors repareren en helpen wij jou stapsgewijs hoe jij je reparatie kunt aanmelden. Tino is onze eigen service monteur en heeft alle kennis in pacht. Je kunt alles gemakkelijk aanmelden via het retourformulier. 
  Lezen
 • Kapaan Outdoor Equipment
  Kapaan Outdoor Equipment
  Siobhan | 3 februari 2023
  In deze blog vertellen wij alles over ons assortiment van Kapaan outdoor equipment. Alles wat jij nodig hebt voor je avonturen perfect te maken. Lekker buiten zijn is gezond. Heerlijke thermo laarzen om warm te blijven.
  Lezen
 • Beveilig uw locatie met detectiepoorten en handscanners van Kooistra Detectors!
  Beveilig uw locatie met detectiepoorten en handscanners van Kooistra Detectors!
  Siobhan | 25 januari 2023
  Veiligheid is helaas vandaag de dag niet meer vanzelfsprekend. Dit zou wel moeten! Je hoort het steeds vaker in het nieuws; iemand is beroofd, neergeschoten of gestoken. Daarom willen wij helpen bedrijven en organisaties te voorzien van de juiste beveiligingsapparatuur. Wij bieden hoogwaardige handscanners en detectiepoorten, waarmee u de veiligheid sterk verhoogd. Ons motto is er voor te zorgen dat iedereen veilig naar zijn werk kan of heerlijk kan genieten van een festival of ander evenement. Met behulp van onze detectieapparatuur kunnen we ons samen inzetten voor een veiliger Nederland.
  Lezen
 • Metaaldetectie regels, wat moet je weten?
  Metaaldetectie regels, wat moet je weten?
  Siobhan | 19 januari 2023
  In deze blog leg ik alles aan jullie uit wat je moet weten over de regels en wetten omtrent het zoeken met de metaaldetector. Er liggen van meer dan 2000 jaar geschiedenis aan schatten in onze prachtige Nederlandse bodem. Ik besprek dit met jullie in een stappenplan en leg uit hoe je sommige archeolische vondsten kunt herkennen.
  Lezen
 • Onderwater zoeken met een metaaldetector
  Onderwater zoeken met een metaaldetector
  Siobhan | 11 januari 2023
  Onderwater zoeken met de metaaldetector, welke past bij jou?
  Lezen
 • Kooistra Zoekdag 2022
  Kooistra Zoekdag 2022
  14 november 2022
  Kooistra Rally 2022
  Lezen