general icon officiËle distributeur
service icon erkend servicecentrum

Op zoek naar de Kelten. Nieuwe archeologische ontdekkingen tussen Noordzee en RijnZoom Op zoek naar de Kelten. Nieuwe archeologische ontdekkingen tussen Noordzee en Rijn

€ 24,95*

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Productnummer: SW10053

Omschrijving

Op zoek naar de Kelten. Nieuwe archeologische ontdekkingen tussen Noordzee en RijnZoom Op zoek naar de Kelten. Nieuwe archeologische ontdekkingen tussen Noordzee en Rijn
Wie waren de Kelten, hoe leefden ze en woonden in onze streken eigenlijk ook Kelten? Deze vragen staan centraal in Op zoek naar de Kelten. De laatste jaren zijn er veel nieuwe Keltische vondsten gedaan: rijke graven, kostbare kunstvoorwerpen, muntschatten en heiligdommen.

Ze worden in dit boek in relatie gebracht met het centrum van de Keltische cultuur in Midden-Europa. Dit boek geeft een beeld van de Keltische geschiedenis in Nederland, België en het Duitse Rijnland aan de hand van archeologische opgravingen en ontdekkingen. Een wetenschappelijke kijk gespiegeld aan het romantische beeld dat wij doorgaans van de Kelten hebben.

Vanaf 825 voor Christus zijn de Kelten zichtbaar in het gebied rond Hallstatt (Oostenrijk) en La Tène (Zwitserland). In de loop van de ijzertijd breidt hun invloed zich uit. In de streken tussen Noordzee en Rijn gaan leiders zich spiegelen aan de Keltische vorsten in Midden-Europa. Ook zij worden begraven in omvangrijke grafmonumenten met rijke grafgiften.

Zowel de wereld van vorsten, druïden en krijgshelden met hun sieraden, geofferde kostbaarheden en wapens, als die van gewone boeren en ambachtslieden komt aan bod. Het moderne archeologisch onderzoek en ontdekkingen werpen een nieuw licht op hun leven. Het waren niet de barbaren die ver weg van de centra van de wereldpolitiek een primitief leven leiden, maar het was een gemeenschap die op de hoogte is van wat er speelt in de wereld en de laatste mode op de voet volgt.

Toch verdwijnt de Keltische cultuur door de komst van de Romeinen. Helemaal uitgestorven zijn de Kelten niet, vandaag de dag lijken ze springlevend te zijn en vormen ze een belangrijke inspiratiebron, vooral voor de jeugd.

Leo Verhart is archeoloog, werkt als conservator bij het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden en is mede-samensteller van de tentoonstelling Het geheim van de Kelten. Hij is de auteur van verschillende populair-wetenschappelijke boeken en maakt en presenteert ook televisieprogramma`s over de archeologie.

  • Verhart, L.
  • Uitgave in samenwerking met: Limburgs Museum
  • Druk: juli 2006
  • 22 x 28 cm - 208 blz.
  • Genaaid

Leveringsomvang

  • Op zoek naar de Kelten. Nieuwe archeologische ontdekkingen tussen Noordzee en RijnZoom Op zoek naar de Kelten. Nieuwe archeologische ontdekkingen tussen Noordzee en Rijn

Beoordelingen

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.