general icon officiËle distributeur
service icon erkend servicecentrum

Nokta The Legend WHP metaaldetector met gratis Nokta AccuPOINT pinpointer

€ 799,00*

% € 958,00* (16.6% bespaard)

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

SMF Simultaan Multi Frequentie

Compleet waterdicht tot 5 meter

Ferro Check/ ijzerherkenning

Kies variant:
Productnummer: The.Legend.2

Omschrijving

Nokta The Legend WHP metaaldetector met gratis Nokta AccuPOINT pinpointer

Nu met gratis Nokta AccuPOINT pinpointer ter waarde van €159!

Nieuwe uitvoering! Met waterdichte 30 x 23 cm LG30 DD zoekspoel, vernieuwde armsteun en middensteel uit carbon.

Absolute High End detector
The Legend is een absolute High End metaaldetector die alle mogelijkheden biedt waarvan u alleen nog maar heeft kunnen dromen en dat alles voor een betaalbare prijs!

Nieuwe uitvoering
De nieuwe uitvoering van The Legend is volledig waterdicht tot 5 meter onder water en wordt in plaats van de 28cm LG28 DD zoekspoel nu geleverd met de 30 x 23 cm LG30 DD zoekspoel. Met de LG30 worden bij het zwaaien bredere banen gemaakt, is de reactietijd iets sneller en wordt er dieper gezocht. Tevens wordt het nieuwe model geleverd met een middensteel uit carbon en een vernieuwde armsteum waardoor het nieuwe model in totaal 126g minder weegt dan het oude model.

SMF Simultaan Multi Frequentie
De nieuwe SMF Multi frequentie technologie van Nokta biedt de gebruiker de mogelijkheid om op alle zoekfrequenties tegelijkertijd te zoeken. Echter kunt u er ook voor kiezen om te werken op 1 selecteerbare zoekfrequentie waarbij u kunt kiezen uit 4,10,15, 20 en 40kHz. Lage zoekfrequenties hebben als voordeel dat ze dieper zoeken en zijn vooral ideaal voor het zoeken naar grotere diepgelegen objecten. Hoge zoekfrequenties hebben minder diepgang maar zijn wel zeer nauwkeurig in het detecteren van de allerkleinste objecten in de bovenlaag. Kies de zoekfrequentie die het beste past bij uw missie of kies één van de twee SMF Simultaan Multi Frequentie standen waarbij u op alle zoekfrequenties van 4 tot 40Khz tegelijk zoekt! The Legend combineert dan de voordelen van alle zoekfrequenties met elkaar waardoor u de zeer kleine objecten beter zult vinden en waarmee op de stranden en in het zoute water het zoutmineraal compleet genegeerd wordt!

Compleet waterdicht
The Legend is volledig waterdicht (IP68) tot een diepte van 5 meter onderwater. Hierdoor kunt u net even een stapje verder gaan en op plaatsen zoeken waar nog nooit iemand heeft gezocht. Dit heeft ook als voordeel dat u hem compleet met water kunt afspoelen waardoor het schoonmaken veel makkelijker en sneller gaat.

Ingebouwde Bluetooth inclusief aptX™ Low Latency hoofdtelefoon
Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken is een ingebouwde draadloze module, maar The Legend wordt daarnaast geleverd met een kwalitatief hoogwaardige Bluetooth aptX™ Low Latency hoofdtelefoon. Deze hoofdtelefoon dekt uw oren volledig af zodat geluiden om u heen niet storen bij het concentreren op de tonen van uw metaaldetector. 

Ferro Check™
Ferro Check is een unieke eigenschap van The Legend en geeft de Ferro/non-ferro verhouding van het begraven voorwerp aan waardoor u voor het graven nog beter voorwerpen kunt identificeren. Met de nieuwe Ferro Check-functie vindt u minder "moderne" rommel zoals bierdopjes.

4 zoekmodi
The Legend beschikt over 4 zoekprogramma's: Park, veld, strand en goudveld. 

 • Park is ontworpen voor het zoeken naar munten en juwelen in veel bezochte gebieden waar veel modern afval ligt zoals aluminiumfolie, treklipjes, bierdopjes enz.
 • Veld is ontworpen voor het zoeken naar munten en relikwieën in weilanden 
  en gemaaide/geploegde velden.
 • De strand modus is geoptimaliseerd voor gebruik op droog of nat strand en voor gebruik onder water.
 • De goudveld modus is geoptimaliseerd voor gebruik op gemineraliseerde 
  goudvelden voor het zoeken naar goudklompjes/ goldnuggets.

Stevige constructie en verwisselbare accu's
The Legend beschikt over een stevige constructie met een ondersteel uit carbon. Hij is voor transport compact in te schuiven en op elke gewenste lengte snel en eenvoudig in te stellen. The Legend heeft een ingebouwde accu welke per USB oplaadbaar is. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid een externe accu aan te brengen onder de armsteun waardoor u nooit meer zonder stroom komt te zitten. (De externe batterij is niet inbegrepen in het standaardpakket, maar wel in het Pro-pakket.)

Uitgebreide tooninstellingen - Nu met polyfone tonen!
The Legend beschikt over object identificatie in de vorm van polyfone tonen. Daarnaast kunt u zelf uitkiezen hoeveel verschillende tonen u wilt gebruiken (1, 2, 4, 6 of maximaal 60) en de positie van deze tonen of terwijl de Tonebreak instellen op het aantal beschikbare geleidingswaardes. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid de toonhoogte en de frequentie van de tonen aan te passen en natuurlijk ook het volume. Wilt u helemaal geen geluid, dan kunt u hem op vibratie instellen wat uiterst geschikt is voor het zoeken onderwater.

Ingebouwde klok en gebruikerstijd
Als een echte zoeker weet u dat de tijd voorbijvliegt tijdens het zoeken en dat het vervelend is om met vieze handen uw telefoon te pakken om te kijken hoe laat het is. Met The Legend heeft u altijd tijd bij de hand, met één blik op het display kunt u zien hoe laat het is en ook meteen zien hoe lang de detector al in gebruik is.

Recovery speed, verlichting en software-update
The Legend biedt de mogelijkheid tot het instellen van de recovery speed (herstelsnelheid). Wilt u bijvoorbeeld maximale dieptebereik, dan stelt u de recovery speed zo laag mogelijk. Zoekt u op plaatsen die veel bezocht worden zoals bijv. het park, dan is het gewenst de recovery speed hoger in te stellen om dicht bij elkaar liggende voorwerpen beter te identificeren. Daarnaast beschikt hij over displayverlichting en zoekspoelverlichting om het zoeken in de avonduren mogelijk te maken en software die te upgraden is waardoor uw Legend altijd actueel blijft!

Simplex gebruikers
Bent u gewent aan de Simplex+ en u wilt de stap maken naar een professionele metaaldetector, dan is The Legend de perfecte opvolger!

Specificaties

Toepassingsgebieden: Land , Ondiep water , Onderwater , Zoetwaterstrand , Zoutwater strand , Sterk gemineraliseerde bodems
Type metaaldetector: Digitaal , Motion
Techniek: VLF (Very Low Frequency) , Multifrequentie , Simultaan multifrequentie
Zoekfrequentie: 4, 10, 15, 20 en 40 kHz en 2 SMF Simultaan Multi frequentie standen
Zoekspoel: Waterdichte 30 x 23 cm DD-zoekspoel (LG30)
Gewicht: 1,3 kg
Steel: Verstelbaar van 63 -132 cm, driehoekige steel
Waterdicht: Zoekspoel waterdicht, Besturingskast spatwaterdicht, Zoekspoel waterdicht, Waterdicht tot 1 m, Waterdicht tot 2 m, Waterdicht tot 3 m, Waterdicht tot 5 m
Hoofdtelefoonaansluiting: Ja, voor de waterdichte hoofdtelefoon van Nokta | Makro
Type en aantal batterijen: Oplaadbare Li-Po accu
Levensduur batterij: Ca. 20 uur
Maximaal dieptebereik kleine objecten (Euromunt): Ca. 40 cm
Maximaal dieptebereik grote objecten: Ca. 150 cm
Bediening: Drukknoppen
Ingebouwde draadloze module: Ja
Doelgroep: Gevorderden, Professionals
Batterijstatus afleesbaar: Ja, in 5 stappen
Dieptebereik afleesbaar: Ja, in 5 niveaus
Grondbalans: Automatisch, handmatig en tracking
Sensitivity (Gevoeligheidsinstelling): 30 gevoeligheidsniveaus
Pinpointfunctie: Ja
Discriminatie van ongewenste objecten: Ja
Notchfilter: Ja
Object identificatie in audiotonen: Ja, 1, 2, 4, 6 of 60 Tonen
Nummerieke Object identificatie: Ja, 1 - 60
Herstelsnelheid (reactievermogen): Zeer snel, instelbaar in tien stappen
Volumeregeling: Ja, in 6 niveaus
Displayverlichting: Ja, 5 niveaus
Druktoetsverlichting: Nee
Vibratie als signaal: Ja, 5 niveaus
Online software-update: Ja
Frequentie wisselaar: Automatische en handmatige frequentiewisselaar met 13 frequentiekanalen per frequentie
Threshold (achtergrondtoon): Ja, 0 t/m 25
Bedieningssoftware in verschillende talen: Universeel, met symbolen

Leveringsomvang

 • Nokta The Legend metaaldetector
 • Waterdichte 30 x 23 cm DD zoekspoel met beschermschotel
 • Low latency Bluetooth hoofdtelefoon
 • Oplaad- en datakabel
 • Nokta AccuPoint pinpointer
 • Handleiding
 • 3 jaar garantie

Videos

Beoordelingen

1 van 1 beoordelingen

5 van 5 sterren


100%

0%

0%

0%

0%


Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


February 15, 2023 21:16

Gut, bin zufrieden

Habe wegen der besseren Laufruhe vom nokta simplex + zum legend gewechselt, macht viel aus, ist deutlich ruhiger. Hochspannungsmäste lassen sich leider hiermit aber auch nicht eleminieren., bei 20 MHz läuft es diesbezüglich noch am besten wenn man in direkter Nähe ist. Das Gestänge ist viel straffer und hochwertiger als bei meinem simplex. Updates gibt es bisher regelmäßig und die Installation ist einfach,man findet die Anleitung und Updates im Internet beim Hersteller. Der Legend hat eine sehr gute Tiefe je nach Einstellung. Die Multifrequenz lohnt sich besonders für sehr kleine Dinge ansonsten ist 15 bis 20mhz eine gute Mitte für Tiefe und kleinere Münzen denn in der hohen Frequenz verliert man an Tiefe. Gut finde ich die automatische Umfeld Anpassung der Umgebungsfrequenz, den einfachen Bodenabgleich und das meine earbuds mit Bluetooth kompatibel sind, so brauche ich keinen original Lautsprecher für 100 Euro. Was ich mir beim nächsten Update wünschen würde ist das der Legend sich auch ohne angeschlossener Spule starten lässt, das funktioniert doch auch beim Simplex, warum nicht hier? Insgesamt ein gutes Gerät für den Preis. Würde ich mir wieder kaufen

Andere klanten kochten ook:

Nokta display beschermhoesje Simplex & Score
Een perfect passend displayhoesje beschermt de elektronica van uw Simplex & Score metaaldetector tegen stof en vuil. Hiermee voorkomt u schade aan het display of de toetsen, bij het bedienen met vieze handen of handschoenen. Met een eenvoudig te reinigen, doorzichtig kunststof paneel kunt u het scherm duidelijk zien. U hoeft alleen maar het hoesje over de bovenkant van de bedieningskast te schuiven en de perfecte pasvorm zorgt ervoor dat hij mooi op zijn plaats blijft zitten.   Eigenschappen: Beschermt het display tegen stof en vuil Doorzichtig kunststof paneel Perfecte pasvorm Geborduurd Nokta logo aan de achterkant Geschikt voor: Simplex+, Simplex Lite, BT, Ultra, Score en Double Score

€ 19,99*
Nokta display beschermhoesje The Legend
Een perfect passend displayhoesje beschermt de elektronica van uw Legend metaaldetector tegen stof en vuil. Hiermee voorkomt u schade aan het display of de toetsen, bij het bedienen met vieze handen of handschoenen. Met een eenvoudig te reinigen, doorzichtig kunststof paneel kunt u het scherm duidelijk zien. Dankzij de symbolen kunt u zien waar welke knoppen zich bevinden, zodat de bediening altijd intuïtief blijft. U hoeft alleen maar het hoesje over de bovenkant van de bedieningskast te schuiven en de perfecte pasvorm zorgt ervoor dat hij mooi op zijn plaats blijft zitten.   Eigenschappen: Beschermt het display tegen stof en vuil Doorzichtig kunststof paneel Perfecte pasvorm Geborduurd Nokta logo aan de achterkant Symbolen op de plaats van de knoppen

€ 19,95*
Nokta Nano-Glas Screen Protector voor The Legend 3 st.
Nano-Glas Screen Protector om het display van uw Legend mee te beschermen.

€ 9,95*
Nokta Waterdichte batterijhouder (4XAA) voor Simplex New Generation
De Waterdichte batterijhouder van Nokta, om nog langer te zoeken als de ingebouwde accu niet genoeg is. Deze batterijhouder is alleen geschikt voor de nieuwe Simplex modellen. Eigenschappen: Geschikt voor: Nokta Simplex Lite, BT en Ultra Voor 4 AA batterijen  Waterdicht tot 3 m Levensduur batterij: 8 tot 12 uur (Afhankelijk van het gebruikte type AA-batterijen)

€ 49,99*
Nokta waterdichte externe accu voor The Legend en Score
Waterdichte externe accu Li-Po 3,7V 5500mAh & lader om nog langer te zoeken als de ingebouwde batterij niet genoeg is, of om altijd bij u te hebben als reserve-accu. Deze externe accu is alleen geschikt voor The Legend en Score. Dus niet voor de Simplex, hoewel die ruimte heeft voor de accu onder de armsteun. Eigenschappen: Geschikt voor: Nokta The Legend, Score en Double Score Waterdicht tot 3 m Levensduur batterij: 8 tot 12 uur Oplaadtijd: 4 uur 3,7V 5500mAh Gewicht: 300g

€ 119,99*
The Legend Waterdichte DD zoekspoel 28 cm (LG28)
Waterdichte DD-zoekspoel voor The Legend metaaldetector. Geleverd met beschermschotel en spoelmontageset. Deze zoekspoel is standaard gemonteerd op The Legend. Eigenschappen: Zoek Spoel Type: DD zoekspoel Afmetingen: 28 cm / 11'' Spoel waterdicht: Ja Geschikt voor The Legend

€ 159,00*
Simplex, Score en The Legend middensteel
Deze middensteel met een lengte van 55cm is gemaakt uit aluminium en is geschikt voor de Nokta Simplex+, Lite, BT, Ultra, The Legend, Score en Double Score.

€ 25,00*
The Legend Waterdichte DD zoekspoel 15 cm (LG15)
De LG15 zoekspoel is de kleinste zoekspoel welke voor The Legend verkrijgbaar is. De LG15 biedt hoogste gevoeligheid voor kleine voorwerpen en is uiterst geschikt om mee te zoeken op plaatsen die veel bezocht worden zoals het strand, speeltuinen, op de camping en in het park. Maar ook op plaatsen waar u weinig bewegingsvrijheid heeft zoals tussen bomen of onder struiken. Hij is extreem ligt in gewicht en daarnaast kunt u met deze zoekspoel zeer nauwkeurig pinpointen/ lokaliseren. Hij wordt geleverd met beschermschotel en bevestigings set. Eigenschappen: Zoek Spoel Type: DD zoekspoel Afmetingen: 15 cm Spoel waterdicht: Ja Geschikt voor The Legend

€ 149,99*
Simplex, Score en The Legend armsteun
Is de armsteun van u Nokta Simplex, Score of The Legend metaaldetector gebroken of defect? Dat is geen probleem, want u kunt hem gewoon bij ons nabestellen. Deze armsteun is een origineel onderdeel van Nokta en is geschikt voor: Simplex+ Simplex Lite Simplex BT Simplex Ultra Score Double Score The Legend  

€ 19,99*
Simplex, Score en The Legend middensteel uit carbon
Simplex, Score en The Legend middensteel 55cm uit carbon Lengte: 55 cm Gewicht: 95 g Materiaal: Carbon Geschikt voor: Nokta The Legend, Simplex+, Lite, BT, Ultra, Score en Double Score

€ 39,99*
Simplex, Score en The Legend langere middensteel uit carbon
Duidelijk langere middensteel dan de standaard middensteel. Lengte: 65 cm Materiaal: Carbon Geschikt voor: Nokta The Legend, Simplex+, Lite, BT, Ultra, Score en Double Score

€ 44,99*
Score Waterdichte DD zoekspoel 24 x 15 cm (SC24)
De SC24 zoekspoel is ideaal voor gebruik op oneffen oppervlakken en het elliptische ontwerp maakt deze spoel multi inzetbaar, zelfs onder water. Ondanks zijn lichtgewicht en zijn smalle form behoud hij een zeer goede zoekdiepte.   Eigenschappen: Waterdichte DD zoekspoel Maat: 24 x 15 cm / 9,5 "x 6" Inclusief zoekspoelbeschermer en bevestigingsbout voor de zoekspoel. Geschikt voor: Score en Double Score

€ 159,99*
The Legend Waterdichte DD zoekspoel 24 x 15 cm (LG24)
De LG24 zoekspoel is ideaal voor gebruik op oneffen oppervlakken en het elliptische ontwerp maakt deze spoel multi inzetbaar, zelfs onder water. Ondanks zijn lichtgewicht en zijn smalle form behoud hij een zeer goede zoekdiepte.   Eigenschappen: Waterdichte DD zoekspoel Maat: 24 x 15 cm / 9,5 "x 6" Inclusief zoekspoelbeschermer en bevestigingsbout voor de zoekspoel. Geschikt voor: The Legend

€ 159,99*
Score Waterdichte DD zoekspoel 35 x 31,5 cm (SC35)
Haal maximale detectiediepte uit uw Score metaaldetector met de SC35 zoekspoel. De SC35 is de grootste zoekspoel welke verkrijgbaar is voor de Score en Double Score. Hij is uiterst geschikt voor het sneller afzoeken van grote velden en waarmee u grotere voorwerpen nog dieper kunt vinden.   Eigenschappen: Gewicht: 850 g Afmeting: 35 x 31,5 cm Waterdicht Beschermschotel al bevestigd op de zoekspoel Geschikt voor de Score en Double Score

€ 199,99*
The Legend Waterdichte DD zoekspoel 35 x 31,5 cm (LG35)
Haal maximale detectiediepte uit The Legend metaaldetector met de LG35 zoekspoel. De LG35 is de grootste zoekspoel welke verkrijgbaar is voor The Legend. Hij is uiterst geschikt voor het sneller afzoeken van grote velden en waarmee u grotere voorwerpen nog dieper kunt vinden.   Eigenschappen: Gewicht: 850 g Afmeting: 35 x 31,5 cm Waterdicht Beschermschotel al bevestigd op de zoekspoel Geschikt voor The Legend

€ 199,99*
The Legend Waterdichte DD zoekspoel 30 x 23 cm (LG30)
De LG30 zoekspoel is ideaal voor het zoeken op grote velden en het zoeken naar militaria.Ondanks zijn grootte is hij licht in gewicht en heeft een zeer goede zoekdiepte zowel op munten als op grote voorwerpen.   Eigenschappen: Waterdichte DD zoekspoel Maat: 30 x 23 cm / 12 x 9" Inclusief zoekspoelbeschermer en bevestigingsbout voor de zoekspoel. Geschikt voor: The Legend

€ 179,99*
Score Waterdichte DD zoekspoel 30 x 23 cm (SC30)
De SC30 zoekspoel is ideaal voor het zoeken op grote velden en het zoeken naar militaria. Ondanks zijn grootte is hij licht in gewicht en heeft een zeer goede zoekdiepte zowel op munten als op grote voorwerpen.   Eigenschappen: Waterdichte DD zoekspoel Maat: 30 x 23 cm / 12 x 9" Inclusief zoekspoelbeschermer en bevestigingsbout voor de zoekspoel. Geschikt voor: Score en Double Score

€ 179,99*
Kapaan display beschermhoesje The Legend
Een perfect passend displayhoesje beschermt de elektronica van uw Legend metaaldetector tegen stof en vuil. Hiermee voorkomt u schade aan het display of de toetsen, bij het bedienen met vieze handen of handschoenen. Met een eenvoudig te reinigen, doorzichtig kunststof paneel kunt u het scherm en de knoppen duidelijk zien. U hoeft alleen maar het hoesje over de bovenkant van de bedieningskast te schuiven en de perfecte pasvorm zorgt ervoor dat hij mooi op zijn plaats blijft zitten.   Eigenschappen: Beschermt het display tegen stof en vuil Doorzichtig kunststof paneel Perfecte pasvorm Geborduurd Kapaan logo aan de achterkant Geschikt voor The Legend van Nokta

€ 19,99*
Simplex, Score en The Legend langere ondersteel uit carbon
Duidelijk steviger en langer dan de standaard ondersteel. Lengte: 71,5 cm Gewicht: 100g Materiaal: Carbon Geschikt voor: Nokta The Legend, Simplex+, Lite, BT, Ultra, Score en Double Score

€ 44,99*
Simplex, Score en The Legend ondersteel uit carbon
Duidelijk steviger dan de standaard ondersteel van de Simplex en natuurlijk ook geschikt voor The Legend. Lengte: 61cm Gewicht: 95g Materiaal: Carbon Geschikt voor: Nokta The Legend, Simplex+, Lite, BT, Ultra Score en Double Score

€ 39,95*
Nokta The Legend pet
Nokta The Legend pet Bent u een fan van The Legend metaaldetector van Nokta? Dan hebben we de geschikte pet voor u! Deze pet is een origineel product van Nokta en is door middel van klittenband in grootte verstelbaar.

€ 14,95*
Nokta|Makro The Legend sweatshirt / hoodie L
Variant : L
Lekkere warme trui met capuchon van The Legend metaaldetector die u beschermd tegen kou en wind op uw oren en beschikt over een ruime kangoeroezak waarin u uw handen kunt opwarmen.   Eigenschappen: Verkrijgbaar in de maten: L, XL, XXL Kleur: zwart The Legend logo op de borst Nokta|Makro logo op de linker bovenarm The Legend afbeelding op de rechter bovenarm Ruime kangoeroezak voor uw rechter- en linker hand Lange mouwen Capuchon met trekkoord 100% katoen

€ 49,95*