general icon officiËle distributeur
service icon erkend servicecentrum

Na 5 jaar was het eindelijk zover en hebben wij van Kooistra Detectors weer een zoekdag georganiseerd in Lippenhuizen. Ongeveer 500 deelnemers waren aanwezig waaronder volwassenen, kinderen en zelfs huisdieren werden meegenomen. Gewapend met metaaldetector en accessoires gingen zij opzoek naar de schat met meer dan 100 oude zilveren munten. Ook waren er 1000 tokens verstopt voorzien van nummers, waarmee verschillende prijzen te winnen waren, waaronder een Quest X5, Nokta Simplex, Nokta The Legend, Garrett Apex, Garrett AT Max en Teknetics Eurotek.

Bij de Kooistra Detectors stand werden verschillende metaaldetectors en accessoires aangeboden. Ook stonden wij bereid om klanten met vragen en problemen te helpen. Daarnaast waren Nokta Detectors, The Coinhunters Company, Metaaldetectors Gebruikersforum, Russkamrad en de PAN (Portable Antiquities of the Netherlands) met hun stand aanwezig.

Bij het aanmelden kreeg elke deelnemer een Kooistra Goodiebag en ook Nokta verdeelde zelf hun eigen Goodiebags.
Ook was er een testveld aanwezig verdeelt onder 3 categorieen (beginners, gevorderden en expert) met in totaal 24 testvoorwerpen waar bezoekers hun metaaldetector tot het uiterste konden testen op verschillende instellingen. Ook stonden er een aantal metaaldetectors om uit te proberen en personeel om alle vragen over uw detector en instellingen te beantwoorden.

De mist wilde niet optrekken, maar de deelnemers stonden inmiddels voor de eerste helft in de startblokken. Het was 10:00 en Leo Kooistra liet het startsignaal klinken waarna 500 ethousiaste zoekers het veld op stormden. 

Na de eerste ronde hadden de deelnemers een pauze van 2 uur en daarmee tijd genoeg om bij de foodtrucks iets te eten, te drinken en met mede zoekers te socialiseren. 

Inmiddels was de mist compleet opgetrokken en de zon liet zich blikken. Het was 14:00 en de 2e ronde kon beginnen. Na ongeveer 15 minuten na het startsignaal werd de zilverschat gevonden. Het duurde even voordat alle munten waren uitgegraven, maar uiteindelijk belanden er in totaal 101 oude zilveren munten in de pet.

Al snel kwam er aan de 2e ronde een einde en kwamen we toe aan de prijsuitreiking. Er werden prijzen uitgereikt van de merken Garrett, Nokta, Quest, Teknetics en Kapaan. We bedanken alle deelnemers die er aan mee hebben geholpen om er een geslaagde dag van te maken. Ook wensen wij alle winnaars veel geluk met de prijzen die ze gewonnen hebben. We hopen jullie allemaal weer terug te zien op de volgende zoekdag.

Wilt u deze dag terugblikken, dan kunt u meer foto's bekijken onder de volgende link:

 

Bekijkt u toch liever videomateriaal, dan kunt u hieronder een aantal video's bekijken van verschillende YouTubers:

Een commentaar schrijven

Uw commentaar wordt pas na beoordeling gepubliceerd.

Datum

14 november 2022

Terug naar het overzicht