general icon officiËle distributeur
service icon erkend servicecentrum

IWA OutdoorClassics 2023


Na de lange Covid jaren was het eindelijk zo ver! De IWA OutdoorClassics 2023. Wat hebben wij hier met zijn allen naar uitgekeken. Op 1 maart zijn we met een team van 6 personen naar Nürnberg in Duitsland afgereisd. De jaarlijkse IWA is een beurs speciaal voor vakbezoekers op het gebied van jacht, outdoor en schietsport. Op deze beurs zijn ook de metaaldetector fabrikanten Nokta, Quest, Minelab, Garrett en First Texas (Fisher, Teknetics en Bounty Hunter) aanwezig. De IWA vond dit jaar plaats van 2 t/m 5 maart en het was één groot succes! Elke dag kwamen er duizenden bezoekers van over de hele wereld om de stands van alle merken te bekijken! Karin sprak met alle grote detector fabrikanten, bedrijven, dealers en distributeurs. Zij kwamen vanuit Amerika, Peru, Dubai en uit de rest van Europa. Ook was het leuk om te zien dat de grote detectorfabrikanten met elkaar aan het netwerken waren. Wij nemen jou in deze blog graag mee op onze reis naar de IWA!

NOKTA

Nokta had een luxe en grote stand. Zij introduceerden op de beurs drie nieuwe Simplex modellen die binnenkort op de markt zullen verschijnen. De Simplex Light, Simplex BT en de Simplex Ultra. De metaaldetectoren zijn lichter dan de huidige Simplex serie. De Simplex BT heeft een Carbon ondersteel en de Simplex Ultra is voorzien van een Carbon midden en ondersteel. De functionaliteiten en instelmogelijkheden zijn ook aangepast. De Light zal een low-budget versie worden van de huidige Simplex tegen een zeer scherpe prijs. De BT en Ultra zullen de huidige Simplex serie in de toekomst gaan vervangen. Alle drie modellen zijn volledig waterdicht. Binnenkort meer informatie over de nieuwe Simplex serie. 

Dilek Gonulay, directrice van Nokta Engineering hield zaterdag een speech over de nieuwe Simplex modellen, echter ging haar speech uiteindelijk hoofdzakelijk over concurrent Minelab. Gonulay liet weten dat ze niet te spreken is over de agressieve acties van Minelab die volgens haar een monopolie positie probeert af te dwingen in de markt door van haar distributeurs te eisen de Nokta verkoop te stoppen en door met grote regelmaat rechtzaken aan te spannen tegen concurrent fabrikanten en zelfs tegen haar eigen distributeurs in China en Amerika. Ook Nokta zelf is door Minelab aangeklaagd in de USA i.v.m. patentrechten. Gonulay verwees in haar speech ook naar het feit dat Minelab sinds de lancering van de Equinox in 2018 en haar gelijktijdige multi-iq technologie verkondigt heeft dat dit de perfecte technologie was die elke single frequentie detector overbodig zou maken. Vooral concurrent Garrett moest het regelmatig ontgelden in de agressieve multi-iq commercials. Minelab verkondigde destijds ook in de toekomst geen single frequentie detectors meer op de markt te zullen brengen.

Nu Minelab 5 jaar later heeft ervaren dat de Nokta Simplex met een single frequentie de afgelopen jaren de bestseller in de markt bleek brengt Minelab nu de nieuwe Xterra Pro detector uit met single frequenties om te kunnen concurren met de Nokta Simplex. En komt hiermee dus terug op haar uitspraken van 5 jaar geleden. Gonulay haar frustratie over concurrent Minelab was duidelijk merkbaar. Ze gaf aan op te willen staan voor de velen in deze industrie, die niet zich niet durven uit te spreken omdat ze financieel afhankelijk zijn van Minelab.

Klik hier om de speech te bekijken.

Nokta organiseerde zaterdagavond een uitgebreid diner voor al haar distributeurs en dealers. Ook wij waren hierbij aanwezig.

QUEST


Bij de Quest stand waren vele toffe nieuwe detectors, accessoires en innovaties te zien! Het was dan ook de drukst bezochte metaaldetector stand op de IWA. Patty Kooistra (Directrice van Quest Europa) stond samen met haar verkoopteam en Maoang Deng (de eigenaar en ontwikkelaar van Quest) iedereen op de beurs te woord. Highlight was de nieuwe Quest V80 metaaldetector. Deze metaaldetector is voorzien van een gelijktijdige multifrequentie techniek, volledig waterdicht en met een compact en modern design. Voor de gadget liefhebbers was de nieuwe Quest Air metaaldetector te zien. De Quest Air werkt via je mobiele telefoon gekoppelt met de Quest Air zoekspoel. Je kunt eenvoudig de app op je telefoon downloaden welke dan als metaaldetector display fungeert. Naast deze toffe innovatie heeft Quest ook een nieuwe gebruiksvriendelijke pinpointer uitgebracht. Deze pinpointer is voorzien van een magisch holster die je pinpointer automatisch aan en uitgeschakelt zodra je de pinpointer in- of uit het holster haalt. Ook waren er een nieuwe schep en grasmes op de beurs te zien. 

 

Ben jij geinterreseerd in een metaaldetector van Quest?

Klik hier en bekijk het hele assortiment!

Quest zal binnenkort ook haar intrede doen op de beveiligingsmarkt. Op de IWA hadden ze hun security detectiepoort en moderne lichtgewicht handscanner reeds meegebracht.

Rechts op de foto staan Maoang Deng ( Ontwikkelaar Quest) en Brent ( Sales Manager First Texas)

Garrett Metal Detectors

Garrett was aanwezig met een kleine stand samen met haar Duitse distributeur DTI (Detector Trade International). Henry Tellez (president Garrett) en Andre Günter (DTI) waren aanwezig en showden de nieuwe Garrett PARAGON detectiepoort. Een innovatie detectiepoort met intelligente functies en meer dan 60 zones, is voorzien van BlueTooth en heeft een verbeterd storingsfilter.

Naast de security producten waren er op de stand ook de gebruikelijke hobby metaaldetectoren van Garrett te zien. Garrett heeft beloofd over een niet al te lange tijd uit te komen met nieuwe metaaldetectors! Ben jij ook zo benieuwd wat zij uit zullen brengen?

Kan jij niet zo lang wachten en wil jij vandaag nog een nieuwe Garrett metaaldetecor kopen, klik snel hier!

First Texas (Fisher, Teknetics en Bounty hunter)

First Texas was net als andere jaren weer aanwezig met hun stand. De fabrikant die enkele jaren geleden nog tot de topmerken in de markt behoorde met o.a. haar bestsellers als de Teknetics T2 brengt de laatste jaren niets nieuws meer uit. Eigenlijk wachten we al jaren in spanning op nieuwe metaaldetectoren, maar ook dit jaar mocht het helaas niet zo zijn. Veelbelovend lijkt ons wel de nieuwe directeur en het sales team. O.a. Brad Fullerton en Michael McComb maakten een goede en gemotiveerde indruk.  Wij zijn zeer benieuwd naar de toekomst van First Texas en hopen op een keiharde comeback!

 

Assortiment Bounty hunter metaaldetecors 
Assortiment Fisher metaaldetecors
Assortiment Teknetic metaaldetectors

Een commentaar schrijven

Uw commentaar wordt pas na beoordeling gepubliceerd.

Datum

15 maart 2023

Auteur

Siobhan

Categorieën

IWA Outdoor classics 2023

Terug naar het overzicht