general icon officiËle distributeur
service icon erkend servicecentrum

Dutch Garrett Rally 2023


Georganiseerd door de Team Garrett  Europe.

Gesponsoord door Kooistra Detectors B.V.

Op zaterdag 25 maart vond de Dutch Garrett Rally plaats bij Huyskamer Daatjeshoeve in Weert, Limburg. Dit evenement werd georganiseerd door Team Garrett Europe. Zij hadden deze prachtige locatie geregeld met zeven velden waar zij toestemming hadden om te zoeken. In deze regio waren meerdere vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog neergestort. De organisatie had verzocht om de gevonden vliegtuig vondsten te doneren aan het museum dat bij de Daantjeshoeve hoort.  Helaas zijn er geen vliegtuig vondsten gevonden.

Het was een groot succes! Er kwamen 200 metaaldetectoristen uit verschillende landen zoals Frankrijk, Polen, Duitsland, België en Nederland. Ook waren er verschillende zoekgroepen aanwezig zoals o.a. Young Explorer MD, SUB Detection, De Detectorist, Simons Metal Detecting, WatchDutchMD, Alldaymd. Julius van Roemburg van de PAN en David Pribilinec van Garrett Detectors waren ook aanwezig.

Links: Annemiek Simons, zij heeft een youtube kanaal genaamd: Simons Metal detecing.

Rechts: Jim Meinema, hij hoort bij WatchDutchMD

Volg hun op Youtube! 

Hier zie je SUB Detection uit Frankrijk. Hij was samen met David van Garrett meegereisd naar de Garrett zoekdag. 

Volg hem ook op Youtube!

Hier staan Fabian en Gerard, zij zijn van Young Explorers MD. Zij organiseren voor basis schoolkinderen en voor kinderen met een rugzakje toffe zoekdagen. Zij werken op dit moment met 2 zorginstellingen. 

 Volg hun ook op Youtube!

Bij de aanmeldbalie stond Jasja met haar eigen Garrett-lootjeskraam. Voor €2,- kon je bij haar een lootje kopen met gegarandeerd prijs. Er waren maar liefst 550 lootjes verkocht. De laatste 50 lootjes heeft WatchDutchMD opgekocht. Marc, Jim en Siobhan gingen met de lootjes gevulde rugzak de velden op. Zij gingen op zoek naar zoekers die nog niets hadden gevonden. Zij mochten dan een Garrett-prijs uit de rugtas grabbelen. De deelnemers waren aangenaam verrast en voelden zich weer even kind om met de oogjes dicht en één hand te grabbelen in de tas.

Wij van Kooistra Detectors waren al heel vroeg in de ochtend vertrokken vanuit Lippenhuizen. We stonden daar met een stand vol met diverse metaaldetectoren, pinpointers en allerlei verschillende accessoires van onder andere Kapaan, Nokta, Quest en Garrett Metal Detectors. Wij hadden ook de prijzen voor de lootjes verzorgd. Vrijdag voorafgaand aan het evenement is onze klanten gevraagd via onze social media kanalen  of zij geïnteresseerd waren in bepaalde producten, zodat we dit mee konden nemen naar de Dutch Garrett-zoekdag. Het was een erg gezellig, drukke dag. We hebben met veel mensen gesproken, heel veel verkocht en zoekers van productinformatie kunnen voorzien.

PORTABLE ANTIQUITIES of the NETHERLANDS

Pan-Project kijk mee met verzamelaars van Nederlandse bodemvondsten

Julius Roemburg van de PAN was aanwezig om mensen te helpen bij het determineren van de ter plaatse gevonden of meegebrachte vondsten. Ook heeft Julius nieuwe vondsten kunnen opnemen in de PAN-database. Het is dan ook zeer interessant om de  PAN portable-antiquities in de gaten te houden. Daar kun je alle gevonden relics terugvinden. Staat de jouwe er nog niet tussen, dan kun je deze aan de vondstendatabase toe laten voegen. Je vondst melden kan via  deze link!

Garrett Metal Detectors 

"het merk voor echte avonturiers."

David Pribilinec van Garrett Detectors reisde speciaal vanuit België naar Limburg met zijn camera’s. Hij was de hele dag aanwezig om foto’s en film opnames te maken van het Garrett-team. Ik heb David zaterdag leren kennen als een vrolijk, grappige man vol goede ideeen. Hij wandelde door weer en wind over alle velden om foto's en film opnames te maken van de zoekers. We zijn heel benieuwd naar het eindresultaat.

Dutch Garrett zoekdag programma

"De zoekers kwamen vanuit verschillende landen naar de zoekdag"

Om 08:45 uur 's ochtends stonden veel enthousiaste deelnemers in de rij om zich aan te melden bij de ticketbalie. Bij aanmelding kregen deelnemers een polsbandje van het Garrett-evenement en een envelop met de gekochte loten. Om 09:00 uur werden alle deelnemers hartelijk verwelkomd met een kopje koffie en thee. Na een warm welkomstpraatje begon de zoektocht. Tijdens deze zoektocht moesten de deelnemers op zoek naar de Garrett Tokens. Voor elke token die ze vonden, kregen ze aan het einde van de dag een lot, waarmee ze een toffe prijs konden winnen.

Na de Lunch begon ronde 2!

"Buiken zijn weer gevuld en we hebben weer nieuwe energie."

Rond 12:00 uur was het tijd voor de lunch en konden deelnemers terecht bij de Huyskamer voor overheerlijke hamburgers, soepen en broodjes hotdog met een frisdrankje. Iedereen deelde zijn verhalen over wat ze tot dan toe hadden gevonden of deelden een gezellig kletspraatje. Na de lunch werden de laatste velden ter beschikking gesteld om verder te gaan met de zoektocht naar Garrett-tokens. Iedereen bestormde de velden weer met hun metaaldetector, pinpointer en schep. "Bestormde" was wellicht iets te letterlijk genomen... Aan het einde van de dag werd de lucht steeds donkerder. Uit het niets kwam er een storm opzetten gepaard gaande met onweer en hagel. Binnen enkele minuten was iedereen drijfnat en verwaaid. Gelukkig waren er een aantal parasols waaronder geschuild kon worden. Zo was iedereen op tijd terug voor de prijsuitreiking. Haha.

PRIJSUITREIKING:

 

Iedereen lekker knus met een kopje koffie of thee in hun handen te wachten op dat de storm ging liggen. Gelukkig kwam na regen, zonnenschijn. (letterlijk!) haha.

Om half 4 was het eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Iedereen zat vol spanning te luisteren naar de getallen van de loten die werden opgenoemd.

De ene winnaar na de andere mocht zijn/haar prijs ophalen. De prijzen varieerden van een Garrett opbergbox tot een Garrett ACE 200i, Garrett ACE Apex of een heuse Jase Robertson Limited edition Garrett AT MAX metaaldetector!

Kijk eens naar de blije gezichten van de winnaars hieronder!

Van harte gefeliciteerd!

Team Kooistra Detectors


Wij willen jullie hartelijk bedanken voor jullie komst en gezelligheid! 

Tot de volgende zoekdag! 

Een commentaar schrijven

Uw commentaar wordt pas na beoordeling gepubliceerd.

Opmerkingen tot nu toe

 • Jasja Haijkens schreef op 29 maart 2023

  Dank je wel voor de toffe blog!
  Wij als team hebben een hele mooie dag gehad, en na al die voorbereiding is het heel fijn om te lezen dat de deelnemers dat ook zo ervaren hebben!

 • Mark van der horst schreef op 29 maart 2023

  Allereerst superleuk stukje geschreven,
  al veel positieve reacties gehad naar onze groep toe, hoe het georganiseerd was, dat is fijn om te horen.
  jammer genoeg vielen de vondsten tegen van wat ik begrepen heb, dat hebben we helaas niet in de hand maar het was gezellig, veel bekenden weer gezien en nieuwe mensen leren kennen, iedereen die er was ontzettend bedankt voor het mede mogelijk maken van deze topdag
  en op naar de volgende 👊

  Groeten
  Mark van der Horst
  Team Garrett Europe

Datum

29 maart 2023

Auteur

Siobhan

Categorieën

Dutch Garrett zoekdag 2023

Terug naar het overzicht