De Keltische goud- en zilverschat van Amby, gemeente Maastricht

Bewerten Sie als erster dieses Produkt

In 2008 ontdekte een amateurarcheoloog enkele gouden en zilveren munten op een akker aan de oostzijde van het dorp Amby in de gemeente Maastricht. Hij waarschuwde de verantwoordelijke instanties, die enthousiast reageerden.

Verfügbarkeit: Auf Lager

19,95 €

Bel ons nu voor meer informatie over onze producten.

Bij retourneren van aankopen ontvangt u uw geld terug.

 

 

 

Beschreibung

Details

De Keltische goud- en zilverschat van Amby, gemeente Maastricht

Roymans, N. en W. Dijkman

Uitgave in samenwerking met: Archeologisch Centrum Vrije Universiteit Amsterdam

In 2008 ontdekte een amateurarcheoloog enkele gouden en zilveren munten op een akker aan de oostzijde van het dorp Amby in de gemeente Maastricht. Hij waarschuwde de verantwoordelijke instanties, die enthousiast reageerden. Het ACVU besloot over te gaan tot een opgraving om meer informatie te krijgen over de archeologische context. Bijzonder was dat detectoramateurs nauw betrokken werden bij deze opgraving.

Auteurs Nico Roymans en Wim Dijkman plaatsen de muntvondst in haar historisch context. De munten vertellen het verhaal van de Keltische stam van de Eburonen, die onder leiding van koning Ambiorix tegenstand bood aan de legers van Julius Caesar. Tijdens niets ontziende wraakcampagnes van de Romeinen in 53 en 51 voor Christus werd de Keltische stam gedecimeerd. In deze roerige periode werd de schat begraven om nu, bijna tweeduizend jaar later, weer in volle glorie bewonderd te kunnen worden.

Dit boek laat in tekst en beeld zien hoeveel een archeologische vondst ons kan vertellen over ons verleden. Een speciale plaats is ingeruimd voor het verhaal van de amateurarcheoloog die de eerste munten van de Keltische goud- en zilverschat ontdekte.

Druk: november 2010
22 x 28 cm - 72 blz.
Genaaid gebonden

Zusatzinformation

Zusatzinformation

EAN code 100000566954
Lieferzeit 1-3 werkdagen

Bewertungen

Eigene Bewertung schreiben

Über: De Keltische goud- en zilverschat van Amby, gemeente Maastricht

Schlagworte

Schlagworte

Benutzen Sie Leerzeichen um Schlagworte zu trennen. Benutzen Sie (') für Phrasen.